De voordelen van emulsie asfaltbeton (EAB)

De gemiddelde levensduur van een asfaltweg bedraagt zeven tot vijftien jaar. Tijdens die periode komt het voor dat de kwaliteit van het wegdek verslechtert. Door slijtage en beschadigingen kan het nodig zijn om herstelwerkzaamheden uit te voeren. Vervanging tot een minimum beperken is vanwege meerdere redenen wenselijk. Het vervangen van een geasfalteerde weg kost veel tijd, manuren en materieel. Bovendien zorgt het voor overlast voor omwonenden en verkeer dat van uw wegen gebruik maakt. 

EAB

Daarnaast vraagt het om een aanzienlijke investering. In veel gevallen is het verstandig om te kiezen voor reparatiewerkzaamheden en preventief onderhoud. Uw investering is minder hoog, het kan in korte tijd gebeuren en de overlast is minimaal. Bovendien kunt u op die manier de levensduur van uw wegen met vele jaren verhogen. Een veelgebruikte behandeling is het aanbrengen van Emulsie asfalt beton (EAB). Emulsie asfalt beton heeft een aantal grote voordelen.

De eigenschappen van Emulsie asfaltbeton

Emulsie asfaltbeton is een mengsel van water, cement, een gemodificeerde bitumenemulsie en mineraalaggregaat. Het gebruikte mineraalaggregaat bestaat uit steenslag, vulstof en brekerzand. Emulsie asfaltbeton wordt ter plekke gemengd en koud aangebracht. Dit procedé staat bekend als milieuvriendelijk en het heeft als belangrijk voordeel dat uw weg weer snel berijdbaar is. 

EAB

Het aanbrengen van emulsie asfalt beton kan snel gebeuren. Het vergt een geringe tijdsinvestering met zo min mogelijk overlast. Een ander voordeel van emulsieasfaltbeton is het feit dat u er eenvoudig pigmenten aan kunt toevoegen. Als u een duidelijk afgescheiden fietszone in een andere kleur wilt aanbrengen naast uw rijweg, is EAB een zeer geschikt materiaal.

De voordelen in één oogopslag:

 • Milieuvriendelijk procedé
 • Weg is snel weer berijdbaar
 • Overlast tijdens aanbrengen is beperkt tot een minimum
 • Pigment is eenvoudig toe te voegen

EAB

Het aanbrengen van EAB asfalt

Omdat emulsie asfalt beton koud wordt aangebracht, kost het weinig energie. Het hoeft niet af te koelen, gevolg is dat u het verkeer weer snel kunt toelaten op uw wegen. Niet alle beschadigingen aan een wegdek en niet alle ondergronden zijn geschikt om met emulsieasfaltbeton te behandelen. PaveCare  kan ter plaatse beoordelen of emulsieasfaltbeton de problemen aan uw wegdek effectief kan verhelpen. Is dit het geval, dan hebben we aan één werkgang in principe genoeg. 

EAB

Omdat we dan direct ook kunnen bepalen welke samenstelling het mineraalaggregaat moet hebben, bent u ervan verzekerd dat u echt maatwerk ontvangt. Een behandeling met emulsieasfaltbeton kan onder diverse weersomstandigheden plaatsvinden. Dat maakt een betere planning van wegwerkzaamheden mogelijk. Het aanbrengen van EAB asfalt is dus snel gedaan en onafhankelijk van weersomstandigheden. 

Het resultaat van een behandeling met emulsie asfaltbeton

De snelle procedure van aanbrengen van EAB asfalt is niet het enige voordeel. EAB asfalt levert ook een meer dan uitstekend resultaat. Wat mag u verwachten?

 • Na een behandeling is de levensduur van uw weg verhoogd met zeven tot negen jaar.
 • Sporen, en andere beschadigingen ( zoals rafeling ) zijn gevuld.
 • Uw weg heeft weer een correcte stroefheid gekregen.
 • U krijgt een vernieuwd wegdek, zonder stof of andere verontreinigingen.
 • De textuur van uw weg is aanmerkelijk verbeterd.
 • Omwonenden zullen merken dat ook geluidsoverlast is afgenomen.
 • Uw weg is vrijwel meteen weer berijdbaar.
 • Het proces is energievriendelijk en is nauwelijks belastend voor het milieu.

EAB

Meer weten?

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden van preventief onderhoud? Of heeft u een wegdek met beschadiging en wilt u weten of wij u met EAB asfalt kunnen helpen? Neem dan gerust contact op. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Volg ons op Twitter!

Bestekteksten

Bent u bezig met het ontwerp van een project en bent u op zoek naar de bestektekst van één van onze producten.

Aanvragen