De voordelen van SEALEN

De aanleg van een geasfalteerde weg vraagt om een behoorlijke investering. Daarnaast kent elke asfaltweg een beperkte levensduur. Afhankelijk van het soort asfalt en de verkeersdrukte mag u rekenen op een levensduur van zeven tot vijftien jaar. Door slijtage, beschadiging en weersinvloeden zal na verloop van tijd de kwaliteit van uw wegdek afnemen. Hierdoor kunnen scheuren en barsten ontstaan en kan het asfalt gaan rafelen of craquelé gaan vertonen. Doet u hier niets aan, dan zult u na verloop van tijd het asfalt moeten vervangen. 

Investeert u in periodiek én preventief onderhoud, dan verlengt u de levensduur van uw wegen. In veel gevallen kunt u door het sealen van asfalt de levensduur van uw wegen met twee tot drie jaar verlengen. PaveCare heeft een methode hiervoor ontwikkeld die u bovendien veel tijd en moeite bespaart.

Wat houdt een wegdek sealen precies in?

Wanneer de beschadigingen aan uw asfaltweg nog te overzien zijn, kunt u met een oppervlakbewerking de kwaliteit van uw wegen op het juiste niveau brengen. Het sealen van asfalt is één van de mogelijkheden die u dan heeft. Een wegdek met rafeling krijgt een beschermlaag, maar sealen doet echter nog meer. Door uw wegdek te sealen geeft u het asfalt in feite een verjongingskuur.

voordelen van sealen

Een verjongende werking op moleculair niveau

Wanneer u kiest voor een sealbehandeling, komt het oude bitumen van uw asfalt in contact met een nieuwe bitumenemulsie. Door chemische reacties onderling krijgt het oude bitumen weer de oorspronkelijke moleculaire structuur. Hierdoor krijgt u niet alleen een goede dekking en afdichting, maar vergroot u de kwaliteit van uw wegdek. Dit proces kan de levensduur van uw wegen aanzienlijk verhogen. Groot onderhoud kunt u hiermee 2 tot 3 jaar uitstellen. Een eenvoudige besparing.


Voordelen van preventief onderhoud voor u

Wanneer u kiest voor preventief onderhoud door het wegdek te sealen brengt dat een aantal voordelen met zich mee. Hierbij kunt u denken aan:

 • Periodiek onderhoud vraagt om een kleinere investering dan vervanging
 • Onderhoud kost minder tijd dan vervanging
 • Minder overlast voor omwonenden
 • Minder economische schade door tijdelijke slechte bereikbaarheid
 • Een verhoging van de levensduur van uw wegen

De innovatieve werkwijze van PaveCare

Om de sealbehandeling uit te voeren maakt PaveCare gebruik van een CombiTruck. In één werkgang wordt de bitumenemulsielaag aangebracht en wordt uw wegdek bestrooid met brekerzand. Dit betekent dat de wegen vrijwel meteen weer toegankelijk zijn voor verkeer. Omdat ons innovatieve proces weinig tijd kost, zullen uw investeringskosten dan ook laag zijn.

Voordelen van het sealen van asfalt door PaveCare

Het sealen van asfalt is vanwege meerdere redenen een goede keuze. Alle voordelen in één oogopslag:

 • Een snel proces met veel tijdwinst
 • Onder diverse weersomstandigheden uitvoerbaar
 • Nauwelijks last voor verkeer en omwonenden
 • Verlenging van de levensduur van uw wegdek met 2-3 jaar
 • Uw wegen zijn vrijwel meteen weer berijdbaar
 • Lage investeringskosten

Meer weten? 

Bent u benieuwd geworden naar preventief onderhoud? Of heeft u een wegdek met beschadiging en wilt u weten of wij u met EAB asfalt kunnen helpen? Neem dan gerust contact op. Zodat u snel de weg kunt optimaliseren en de levensduur kunt verlengen. 
 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Volg ons op Twitter!

Bestekteksten

Bent u bezig met het ontwerp van een project en bent u op zoek naar de bestektekst van één van onze producten.

Aanvragen