De voordelen van oppervlakbehandeling

Voordelen van oppervlakbehandeling

Een goede asfaltweg is een aanzienlijke investering en regelmatig onderhoud van de asfaltlaag is essentieel voor de veiligheid van de weggebruikers. De levensduur van een asfaltlaag is na het aanbrengen zeven tot vijftien jaar, afhankelijk van het type asfalt en de intensiteit van het verkeer. Door het gebruik van het wegdek ontstaan er na verloop van tijd scheurtjes en oneffenheden. Als de scheurtjes zich in de winter met water vullen, bestaat het risico dat het wegdek bij vorst uitzet en beschadigd raakt. Een oppervlakbehandeling voor asfalt is een voordelige, efficiënte en snelle manier om de asfaltlaag te herstellen en verdere beschadigingen te voorkomen. Daarnaast verlengt u de levensduur van het wegdek met zeven tot wel tien jaar.

Wanneer is een oppervlakbehandeling asfalt de oplossing?

Oppervlakbehandelingen zijn uitermate geschikt als onderhoudsmaatregel voor asfaltlagen met beginnende scheurvorming en of lichte tot matige rafeling. Door het wegdek op tijd te voorzien van een slijtlaag, voorkomt u hoge kosten doordat de asfaltlaag volledig vervangen moet worden. Wanneer u tijdens de inspectie van het wegdek rafeling, scheurvorming, craquelé of stroefheidsproblemen ondervindt, is een behandeling van het oppervlak vaak de beste en voordeligste oplossing.

Hoe gaat een oppervlakbehandeling in zijn werk?

PaveCare beschikt over een CombiTruck die de asfaltlaag in slechts één werkgang volledig herstelt. Een oppervlakbehandeling asfalt bestaat uit het aanbrengen van een kleeflaag van bitumen en een laag met steenslag (split). De kleeflaag en de split vullen de scheurtjes in de asfaltlaag zodat ze zich niet meer kunnen vullen met water. Na het aanbrengen van een zogenaamde slijtlaag is het wegdek weer optimaal beschermd tegen vuil, UV-straling en extreme weersomstandigheden. Daarnaast zorgt de oppervlakbehandeling asfalt ervoor dat het wegdek weer voldoende stroef is.

De voordelen van een oppervlakbehandeling van PaveCare:

  • Snelle procedure dankzij de innovatieve PaveCare Combitruck
  • De behandeling kan ook onder slechte weersomstandigheden worden uitgevoerd
  • De levensduur van het wegdek wordt met zeven tot tien jaar verlengd
  • Het wegdek is direct na de behandeling weer berijdbaar
  • Lage kosten per vierkante meter
  • Herstelt scheuren en rafeling
  • Een veiliger wegdek door een stroeve slijtlaag

Meer weten?

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden van preventief onderhoud? Of heeft u een wegdek met beschadiging en wilt u weten of wij u met EAB asfalt kunnen helpen? Neem dan gerust contact op. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Volg ons op Twitter!

Bestekteksten

Bent u bezig met het ontwerp van een project en bent u op zoek naar de bestektekst van één van onze producten.

Aanvragen